Harmadik nap az iskolában

Micsoda nap!

Ma délelőtt városnéző sétán voltunk az iskola szervezésében. Néhány fotó, hogy merre jártunk.

St. Stephen's Green (korábban vadászterület, majd itt legeltették a juhokat. Most csodálatos közpark. A közepén egy tó található. Tegnap koncertet is hallgathattunk itt.)

A sirályok beköltöztek a városba is. 
Nem csoda, mert közel van a tenger, és mindig találnak ennivalót itt.

Nemzeti Képtár

W. B. Yeats kiállítás van a Nemzeti Könyvtárban. (Valójában már tegnap bekukkantottam ide. Yeats nem csak Nobel-díjas költő volt, hanem hazafi is, a nemzeti mozgalom elindítója és színházi szakember, az Abbey Theatre megalapítója.

Nemzeti Könyvtár

Nemzeti Régészeti Múzeum. (Ez még hátra van!)

A mai tanítás három fő részből állt: 

Belekóstoltunk abba, hogy hogyan készítünk interaktív képet. Nézzük csak. Van egy fénykép vagy egy rajz, amelyre különböző dolgokat teszünk fel úgy, hogy a kép egyes pontjaira kattintva a tanulók megtalálják a feladatot. Ezt az interaktív képet az okostelefonra letöltött Thinglink applikációval készítjük. Itt látható az első próbálkozásom. Kép, szöveg, link és videó beillesztése. Akinek van kedve, az oldja meg. Főleg Zsuzsi, akit érdekelt, hogy hogyan lehet Dublinban „olcsón” utazni. (Most szólok, hogy sehogy!)

A következő dolog, amivel dolgoztunk, az a genially.com volt. Nem app., hanem online. Ezzel prezentációt, interaktív képet és infografikákat is készíthetünk.

A harmadik fő rész a kisfilmkészítés volt a mobilunkon a Power Director app. segítségével. Az első filmecskémet a YouTube-ra tettem fel. Ti megnézhetitek, egyébként nem nyilvános.

A tanítás után a Dublin Vár környékén sétáltunk jócskán elázva a kiadós eső miatt. 



Majd a Christ Church Katedrálisban voltunk koncerten. A kanadai Ontárióban lévő London nevű város egyetemi nagyzenekara adott elő. Nem csak hogy jól játszottak, de be is jutottunk a gyönyörűen kivilágított székesegyházba.





Comments

Popular posts from this blog

"Be van fejezve a nagy mű..."

Rainbow Revolution

Dublin hét percben